Freitag, 13. November 2015

Türk konsoloslugu evlilik islemleri

EVLİLİK Evlilik işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz. PASAPORT Pasaport işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz. ASKERLİK Askerlik işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz.


Gerekli Belgeler Neler? Londra başkonsolosluğuna gitmeden vekaletname verebilir miyim?

Cezaevinde Bulunan Vatandasların Noterlik İslemleri Nasıl Yapılır? Londra konsolosluk noter işlemleri için başvurular şahsen ve konsolosluk randevu sayfasından alınan randevu ile kabul etmektedir. Bütün noterlik işlemleri için. Yabancı temsilciliklerde gercekleştirilen evliliklerin konsolosluklara bildirimi zorunlu mu.


Bilgiler Nüfus Cüzdani Ölüm ve Tereke Islemleri. Alman Nüfus idaresinden alınacak ölüm ilmuhaberi, (Sterbeurkunde) - Hastaneden veya. Konsolosluklarda evlenme yaşı kaçtır?

Türk konsoloslugu berlin evlilik islemleri T. Türkiye’den bir mahkemeye başvurarak kaldırtabilirler. Evlilik devam ederken veya evlilik bitiminden başlayarak 3gün içinde doğan çocuklar (baba başkası olsa dahi) evlilik içinde doğmuş sayılarak, kocanın nüfusuna kayıt edilir. Daha sonra, kocanın soybağı reddi davası açma hakkı bulunduğu gibi anne ve çocuğun da ayrıca dava açma hakkı bulunmaktadır.


Bu durumda çocuk anne nüfusuna anne soyadıyla kaydedilmektedir. Hukuk Danışmanlığı Pazartesi ve Çarşamba günleri 09. Evlilik , evlenecek kişilerin görevli memur önünde serbestçe iradelerini açıklamaları ile mümkündür. Bu nedenle, vekaletle evlilik yapılamaz.


Ayrıca, kadın eşinin. Türk vatandaşı kadın ise, evlendiği erkeğin soyadını alır. Türk Kanunlarına göre ise anne-baba onayıyla yaşında evlilik yapılabilmektedir. Ancak, yaşında evlenenlerin aile birleşimi işlemlerinde Fransız makamlarında sorunlarla karşılaşılabilmektedir).


Türk Medeni Kanununa göre erkek kadının soyadını alamaz. Ancak, kadın eşinin soyadıyla birlikte önceki soyadını da korumak istediği takdirde, Nüfus Müdürlüğüne hitaben önceki soyadını koruma talebini içeren form dilekçeyi nikahtan önce imzalamak zorundadır. Randevusuz kesinlikle işlem yapılmamaktadır.

Bu temsilciliklerde : Doğum işlemleri, Nüfus işlemleri, Evlilik işlemleri, Pasaport işlemleri, Askerlik işlemleri, Noter işlemleri, Vatandaşlık işlemleri, Ölüm Tescili :Adli sicil belgesi, e-Devlet Şifresi işlemlerini yapmak isteyen Türk Vatandaşları. Nöbetçi telefonumuzu mesai saatleri dışında sadece acil durumlar için aramanızı önemle rica ederiz. E konsolosluk randevusu alarak evlilik işlemlerinizi bulunduğunuz ülkedeki ilgili konsolosluklarımızdan gerçekleştirebilirsiniz. Başkonsolosluğumuz randevu sistemi ile çalışmaktadır.


Doğum tutanakları Türkiye´ye gönderildi. Yurtdışında yeni kimlik kartı.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Popular Posts